La torre de Jesucrist comença a créixer

Avui hem donat el tret de sortida a una fita molt important en la història del temple: la construcció de la torre de Jesucrist. Els primers panells del cimbori central, el més alt de la Basílica, han començat a col·locar-se aquest matí, i ho han fet amb l’ajuda d’una grua mòbil, que els està aixecant fins a una plataforma intermèdia, situada a 30 metres d’altura, des d’on s’eleven fins a la base de la torre, a 85 metres.

L’elevat pes d’aquests primers panells ―arriben a les 31 tones cadascun; un elefant en pesa set― i la seva extraordinària mida ―fan 5,88 metres d’alt i 5,12 d’ample, gairebé el doble que els de la resta de cimboris― ha dut a separar en dues parts aquests panells. La part inferior es col·locarà durant aquesta setmana; la superior, que completarà els panells, s’instal·larà a la seva ubicació la propera, ja sense l’ajuda de la grua mòbil. Una vegada finalitzada aquesta tasca, la torre de Jesucrist tindrà una alçària de 90,81 metres, dels 172,5 a què arribarà.

 

Comentaris

 1. Bona tarda,
  Voldria saber si hi ha alguna llista d’espera per poder accedir a la torre central quan estigui acabada.

 2. Hola bona nit,

  Quisiera saber si hay alguna posibilidad de conseguir entradas gratis para ingresar a visitar esta arquitectura

  1. Hola Alexander,
   gracias por tu interés. En este momento no hay ninguna visita pero te animamos a seguir nuestro blog y redes sociales para próximas acciones.
   Un saludo!

 3. Donde hay que inscribirse para el sorteo de 10 visitas de altura a la obra , hay que rellenar algún formulario, soy Aparejador Colegiado 2169 y estaría muy interesado en dicha visita .

  Saludos

  1. Hola Francisco,

   lamentamos comunicar que esta visita se realizó por las Jornadas de Puertas Abiertas.
   Durante el año realizamos otras acciones. Te animamos a seguir nuestro blog y redes sociales para estar informado.
   Saludos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *