L’Ajuntament concedeix la llicència d’obres per a la construcció de la Sagrada Família

La Basílica de la Sagrada Família ha estat en construcció durant 137 anys esperant resposta municipal a la petició de permís que es va presentar el 1885 a l’Ajuntament de la localitat de Sant Martí de Provençals, actualment un dels barris de Barcelona, com ja vam explicar en un altre article anteriorment. Aquesta petició venia acompanyada d’un plànol de la planta signat per Antoni Gaudí.

Ara, però, l’Ajuntament acaba d’aprovar la llicència d’obres del projecte que Gaudí ens va deixar, tret de la meitat del gran nàrtex o porxo monumental que va preveure a la façana de la Glòria, situada al carrer de Mallorca. Aquesta part pendent del projecte es resoldrà en el marc d’una comissió de treball prevista en el conveni signat el 18 d’octubre del 2018 entre l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família.

Paral·lelament a la llicència d’obres, i com a requisit per atorgar-la, s’ha aprovat la llicència d’activitats de centre de culte. Aquest permís posa punt final als tràmits iniciats per la Junta Constructora amb l’objectiu de regularitzar les obres i poder finalitzar-les el 2026.

 

I DESPRÉS DE LA LLICÈNCIA, QUÈ?

Un cop concedida la llicència, està previst que es comenci a treballar en una segona fase, on s’abordarà la part que queda pendent del nàrtex de la façana de la Glòria i l’ordenació dels entorns de la Sagrada Família. Aquesta fase també requerirà l’aprovació d’un instrument de planejament urbanístic, tal com ha passat amb la llicència d’obres. Per definir els instruments necessaris i el seu contingut, es crearan unes comissions de treball conjuntes amb l’Ajuntament de Barcelona de les quals formaran part el consistori, la Fundació, el veïnat i entitats de la ciutat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *