Arriben nous bancs a la Basílica

Aquesta setmana estan arribant més bancs definitius per instal·lar a l’interior de la Basílica. El passat setembre anunciàvem la col·locació dels vint primers i, amb aquests, seran un total de quaranta els que podran usar a partir d’ara els feligresos i les feligreses en les diferents celebracions religioses.

En la fabricació d’aquests bancs, i intentant sempre ser fidels als dissenys de Gaudí, hi han participat especialistes artesans de ferro forjat i fusters que han elaborat unes peces amb estructura de ferro forjat, safata central i tirants metàl·lics, i respatller i seient de fusta de roure, tot fet amb tècniques artesanals tradicionals. S’han tingut en compte diferents criteris i aspectes, com ara l’ergonomia i l’estètica, i s’han pres com a referència dissenys de Gaudí per a altres espais, com per exemple els bancs de la cripta de la Colònia Güell.

Com que les celebracions a la Basílica acostumen a ser de més durada que en la majoria de misses parroquials, la comoditat i la funcionalitat va ser un element determinant a l’hora de definir el disseny dels bancs. Així, estan ideats per poder adaptar-se a les necessitats dels feligresos i les feligreses que assisteixen als oficis religiosos que s’organitzen a la Basílica, per la qual cosa consten de seient amb un reclinatori incorporat que els fa versàtils per als diferents actes de culte.

Està previst que els nous bancs vagin col·locant-se de manera gradual i que ocupin l’espai central progressivament fins a completar la nau.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *